Story

Story

auklands-og-fattern

Rulleski har alltid vært en del av våre liv. Lyden av staver som treffer asfalten og minner av fatter som staket seg av gårde til jobb eller til Sandefjord der våre besteforeldre bodde. Helt fra Tønsberg — for oss var han supermann.

Selv begynte vi tidligere enn de fleste. Rulleski var farlig for barn, du kunne jo ødelegge teknikken, men akkurat det brydde ikke fatter seg noe om.

Siden 1983 har vi staket og skøytet oss frem langs asfalten. Mil etter mil. Time etter time. Våre erfaringer har vi nå benyttet til å lage det vi mener er den optimale rulleskien.
JØRGEN AUKLAND

Da Anders tok sine første seire i Verdenscupen og etter hvert hentet hjem OL- og VM-medaljer var det sommerens trening på rulleski som gjorde utslaget.

Jørgen ble den første til å stake seg inn til seier i Marcialonga og til å vinne Vasaloppet på blanke ski. Det meste av grunnlaget ble lagt på rulleski. Mens andre jaktet tidlig snø, jaktet vi frostfrie veier og tørr asfalt. Midt på vinteren reiste vi til Mallorca for å gå på rulleski, for så reise tilbake på skirenn med ny kraft i kroppen. Det har blitt mange skirenn og gode resultater og grunnlaget har hele tiden vært lagt med asfalt under hjulene.

Anders har gått verdens lengste skitur på 700 kilometer og han er den i verden som har trent mest og gått lengst på rulleski.

Våre erfaringer har vi nå benyttet til å lage det vi mener er den optimale rulleskien, AUKLAND LEGEND.

aukland_legend-classic-rulleski-DSC07639-2
Anders Aukland med rulleski / Aukland Legend
Jørgen Aukland / Aukland Legend